Află ce face ATT pentru şi prin membrii săi !

Stimati colegi de breasla,

Ce stie aproape toata lumea din domeniul tipografic din Romania este ca membri ATT-Asociatiei Tipografilor"Transilvania" nu fac altceva decat participa la  Intalnirile ATT, de 2 ori pe an, iar singurul lor beneficiu este vizitarea firmei unui coleg de asociatie, urmarirea unui program de  prezentari tehnice interesante si participarea la Adunarea Generala ATT- forul decizional al asociatiei, unde se voteza si primirea de noi membri.

Info!!!  Prima Intalnire ATT din anul acesta va avea loc in 16-17 mai 2014 la Sibiu, iar gazda intalnirii este TRANSILVANIA PACK&PRINT / Dl. Franz Rankl.

Principalele 7 proiecte/activitati/preocupari, respectiv beneficiile firmelor membre ATT, sunt:

1. Calificarea personalului angajat actual din firmele domeniului poligrafic, media, al productiei de publicitate si de ambalaje

Proiectul “Calificarea ta – un viitor mai sigur” a fost depus de ATT, in calitate de solicitant, in cadrul POSDRU- D.M.I.2.3 ( Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Domeniul Major de Interventie 2.3., in iulie 2013. Proiectul a trecut de Faza A de evaluare administrativa, si se afla in evaluare la Faza B. Datele proiecului sunt:

-  se va desfasura in 6 regiuni, timp de 18 luni

- 2332 angajati vor participa la programe de calificare/recalificare

- se vor desfasura cursuri autorizate pentru 18 calificari: Lucrator in comert, Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport,Lucrator in electrotehnica,Lucrator in electronica, automatizari, Agent de dezinfectie, deratizare, dezinsectie,Legator manual(in poligrafie si ateliere speciale),Lucrator poligraf,Operator introducere, validare si prelucrare date, Mecanic utilaje si instalatii in industrie,Imprimator serigraf,Tiparitor offset,Tipograf flexograf,Operator masini-unelte cu comanda numerica,Operator montaj copiat tipar de proba,Tehnician operator procesare text imagine,Tehnician audio-video,Designer pagini web,Tehnician poligraf.

Aceste calificari acopera meseriile din domeniul tipografic,media si al productiei publicitare si de ambalaje, iar cursurile vor fi urmate de personalul angajat din bani europeni.

Info!!! Va rugam sa va estimati necesarul actual de calificare /recalificare a personalului angajat.

2. AFCN

Din iunie 2013, impreuna cu asociatiile APRA si APIIP si asistati de un avocat angajat, ATT a participat la dialogul cu institutia Ministarului Culturii - Administratia Fondului Cultural National, la informarea institutiei Ministrului Culturii asupra acestei situatii  si solicitarea modificarii lit.f) a Art. 21  din OG 51/1998 + demersuri in zona politica prin deputatul UDMR Laszlo Fejer pentru scoaterea completa a literei f) din Art.21 a OG 51/1998.

Rezultatul, pana acum, este ca membrii celor 3 asociatii nu au mai primit somatii de plata a 3% din cifra de afacetii pentru  podusele prevazute de OG 51/1998, pentru ca directorul AFCN a apucat sa promita acest lucru la intalnirea din 18 iulie 2013 cu reprezentantii celor 3 asociatii.

Dar AFCN a reluat procesul de somare si amenintare cu judecata la tipografiile nemembre ATT, APRA si APIIP, atat in noiembrie 2013 cat si in ianuarie 2014.

3. Colaborare cu INS pentru furnizarea de date statistice, la cererea membrilor pentru a putea aprecia piata interna de profil.

4. Sprijinirea activitatii de standardizare din domeniul nostru, desfasurata in CT 382-Tehnologia grafica

Atat prin activitatea efectiva a catorva membri ATT cat si prin contributia prin sponsorizari a altor membri ATT, de 3 ani Romania este membru activ al ISO TC 130 - Graphic technology cu comitetul national CT 382.

Dorim sa multumim pe acesta cale colegilor care au sponsorizat si anul trecut acesta activitate. Astfel este posibila participarea presedintelui CT 382 la intalnirea ISO TC 130 - Graphic technology din martie de la Londra.

5. Participarea activa la forumurile regionale din domeniul tipografic si de ambalaje.

- participarea anuala la InPEQ in care sunt cooptate toate institutiile de invatamant superior din domeniu. Anul acesta gazda va fi  Facultatea de tipar din Zagreb, Croatia, in octombrie 2014.

- participarea la forumul Packademy, care anul acesta se va desfasura in Polonia.

6.EXPO

Participarea ATT cu stand propiu la expozitia Print&Sign si negocierea  in numele membrilor pentru tarifele aplicate individual acestora de organizatorul Euroexpo Trade Fairs.

7. Sprijinirea reinfiintarii invatamantului universitar poligrafic in Romania.

ATT sprijina cu know-how si mijlocirea de contacte cu Universitatile /Academiile tipografice si de media din Europa a colectivului desemnat de conducerea Universitatii Politehnice din Bucuresti pentru documentare in vederea organizarii cursurilor masterale in tehnologia poligrafica cu incepere din anul universitar 2014-2015. Dupa 2 ani vor urma demersurile pentru infiiintarea sectiei Tehnologie poligrafica, pe masura ce din cadrul corpului profesoral al universitatii se va forma un grup pentru aceasta.

APEL!!! Va rugam sa cercetati in interiorul organizatiilor dumneavoastra si sa ne transmiteti numele si datele de contact ale persoanelor care doresc sa urmeze masteratul in tehnologie poligrafica din toamna aceasta.

Fii parte a unei Asociatii patronale care se lupta pentru interesele tale!

Vrei sa fii informat, vrei sa fii reprezentat la nivel national in fata autoritatilor si sa faci parte dintr-o asociatie profesionala dinamica? Vrei sa ai si tu aceleasi beneficii pe care membrii actuali ai asociatiei le au? Inscrie-te acum ca membru in Asociatia Tipografilor! Daca doresti sa faci parte din toate aceste demersuri si proiecte te asteptam la A.T.T. Impreuna putem fi mai puternici!

Contacteaza-ne la birou@asociatia-tipografilor.ro  !

Cu stima,

CONSILIUL DIRECTOR ATT