2011 - Prima intalnire a membrilor Asociatiei Tipografilor

In data de 27-28.05.2011 a avut loc prima intalnire ATT din acest an, care s-a desfasurat la Balvanyos.

Prima zi a intalnirii a constat, conform obiceiului, in prezentari tehnice si de firma a invitatilor ATT:

MULLER MARTINI, MANROLAND ROMANIA, SIKO/KBA, CARPATGRAF ( EDALE, BAR GRAPHICS ), DEUTCHE LEASING, AGRESSIONE GROUP, ANTALIS, AUGUSTA PAPIER, PAPYRUS ROMANIA, Dorin Pitigoi, ASRO/CT 382-Tehnologia grafica, Mariana Ciobanu /CTM, Proiect CRIPT.

Aceasta sesiune de prezentari s-a caracterizat printr-o inlta tinuta profesionala.

La sfarsitul prezentarilor tehnice s-au recomandat firmele care doresc sa adere la ATT: DACRIS PROD Constanta, DIGITAL PRINT SOLUTIONS Bucuresti, ECLIPSE Buzau, ELECTRONIC DESIGN & CONSULTING GROUP Bucuresti, FULL PRINT BANAT Timisoara, KORAD PRINT Timisoara, MULLER MARTINI Bucuresti, PFA DAN CIOBOTARU Timisoara, QUAL MEDIA GROUP Cluj-Napoca si
TIPOGRAFIA REAL Bucuresti.

Prima zi a intalnirii ATT s-a incheiat cu o cina festiva la care sarbatorita a fost Tipografia ALUTUS din Miercurea Ciuc, gazda primei intalniri ATT din anul acesta, care sarbatoreste 20 de ani de la infiintare.

In cea de-a doua zi a intalnirii ATT a avut loc Adunarea  Generala  a ATT, la care, dupa admiterea, prin vot secret, a firmelor care si-au prezentat dorinta sa adere la ATT, fiind sfarsit de mandat pentru Consiliul Director ATT, format din Presedinte si doi Vicepresedinti,au avut loc alegeri.

Conform statutului ATT, pentru urmatorii doi ani, Consiliul Director al ATT este compus din :

Presedinte ATT - Racz Karoly
    Vicepresedinte ATT – David Istvan
    Vicepresedinte ATT, care va avea functie de trezorier  - Alexandru Galos

La sfarsitul Adunarii Generale a ATT, noul Presedinte ATT ales, Domnul Racz Karoly, in cuvantul sau de multumire pentru increderea acordata prin vot, a dorit sa asigure ca in mandatul din urmatorii doi ani va  sustine continuitatea proiectelor ATT in derulare, respectiv:

Programul ATT ”Sprijin pentru invatamantul poligrafic” desfasurat in cadrul initiativei IPEQ a Forumului Tipografic Balcanic prin sustinerea Manroland AG Germania si Manroland Romania, in 14 scoli din Romania in care exista clase pe domeniul tehnici poligrafice(Arad,  Baia-Mare, Bucuresti, Brasov, Buzau,  Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Miercurea Ciuc, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Mures , Timisoara si Topraisar), prin care se asigura material didactic pentru profesorii de specialitate, acces pe platform de e-learning a industriei grafice germane Print Promotion, pentru elevii si profesorii acestor scoli, cadrul formal de comunicare intre profesori prin organizarea unei mese rotunde in septembrie si un concurs profesional pentru elevi care se va desfasura pe site-ul internet al ATT.
    Lansarea in dezbatere publica nationala in industria grafica din Romania  a “Ghidului bunelor practici in industria poligrafica”, elaborat in ATT
    Sustinerea proiectului CRIPT al CNDIPT , de modificare a curriculelor scolare si Standardelor de Pregatire Profesionala in invatamantul tehnic poligrafic.
    Participarea la DRUPA 2012

Cea de-a doua zi a intalnirii ATT s-a incheiat cu vizita la Tipografia ALUTUS in Miercurea Ciuc.

Urmatoarea  intalnire ATT va avea loc in noiembrie 2011.